Τα όνειρα του Αϊνστάιν

«Δέκα λεπτά μετά τις έξι, σύμφωνα με το αθέατο ρολόι του τοίχου. Λεπτό με λεπτό, καινούργιες φιγούρες διαγράφονται. Στο ισχνό φως του δωματίου, ο νεαρός υπάλληλος του γραφείου ευρεσιτεχνιών είναι ακόμη σωριασμένος στην καρέκλα του, με το κεφάλι ακουμπισμένο στα χέρια του. Τους τελευταίους μήνες, από τα μέσα του Απριλίου και μετά, είδε πολλά όνειρα για το χρόνο. Τα όνειρα κατακυρίευσαν την έρευνά του, τον εξάντλησαν τόσο ώστε κάποιες στιγμές δεν ήξερε αν ήταν ξύπνιος ή αν κοιμόταν. Αλλά τώρα πια τα όνειρα τελείωσαν. Η φύση του χρόνου θα μπορούσε να πάρει πολλές μορφές, εκείνες που ονειρεύτηκε σε ισάριθμες νύχτες, μονάχα μία όμως φαντάζει επιτακτική. Όχι ότι οι άλλες είναι αδύνατες. Θα μπορούσαν να υπάρξουν, σε άλλους κόσμους όμως.

Ο υπάλληλος του γραφείου ευρεσιτεχνιών είναι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Στα όνειρα του φαντάζεται νέους κόσμους, όπου ο χρόνος μπορεί να είναι κυκλικός, να κυλάει με αντίθετη κατεύθυνση, να επιβραδύνεται ανάλογα με το ύψος ή να παίρνει τη μορφή αηδονιού.»

Στα Όνειρα του Αϊνστάιν, ο συγγραφέας Allan Lightman, μας παρουσιάζει μέσα από αυτοτελείς ιστορίες, το πώς γίνεται αντιληπτή η έννοια του χρόνου και τι είδους μορφές θα μπορούσε να λάβει σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας.

Διαβάστε το: Τα όνειρα του Αϊνστάιν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s