Catching the Big Fish

«Οι ιδέες είναι σαν τα ψάρια. Αν θες να πιάσεις μικρά ψάρια, ψαρεύεις στα ρηχά. Αλλά, αν θέλεις να πιάσεις μεγάλα ψάρια, πρέπει να πας πιο βαθιά».

Στο «Κυνηγώντας το μεγάλο ψάρι», σε μια σειρά σύντομων κεφαλαίων, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης David Lynch, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι ιδέες του – από πού πηγάζουν, πώς τις συλλαμβάνει και ποιες τον ελκύουν περισσότερο. Ειδικότερα, πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο θέτει σε εφαρμογή τις σκέψεις του και συνδέεται με τους γύρω του. Τέλος, εξετάζει τον εαυτό και τον περιβάλλοντα κόσμο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η διαδικασία της «ένδον κατάδυσης», που τόσο βαθιά έχει επηρεάσει το έργο του, μπορεί να ωφελήσει άμεσα και τους άλλους.

Το «Κυνηγώντας το μεγάλο ψάρι» συνιστά μια αποκάλυψη για τους χιλιάδες θαυμαστές του Lynch που επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερα το προσωπικό του όραμα. Αλλά είναι εξίσου ενδιαφέρον και για όσους αναρωτιούνται πώς μπορούν να καλλιεργήσουν τη δική τους δημιουργικότητα.

Επιλεγμένη φιλμογραφία:

1977    Eraserhead
1980    Ο Άνθρωπος Ελέφαντας – The Elephant Man
1986    Μπλε Βελούδο – Blue Velvet
1990-1991    Twin Peaks
1997    Χαμένη Λεωφόρος – Lost Hightway
1999    The Straight Story
2001    Mullholland Drive
2006    Inland Empire

Διαβάστε το: Κυνηγώντας το Μεγάλο Ψάρι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s